Valpar

Vem gillar inte att gosa med en varm liten välling doftande valp? Är det något djur som får fram den mjuka sidan även hos den mest hårdhudade människan så är det nog valpar.

Alla som har en hund kan få den parad och på så vis ha uppfödning av valpar. Detta kan göras av vilken privatperson som helst. Men om man har återkommande uppfödning och vill bli mer seriös så kan man registrera sin uppfödning som ett företag. På så vis får man en kennel. Att köpa en valp ifrån en kennel är alltid mer seriöst än att bara köpa från en uppfödare. En viktig skillnad är nämligen att konsumtköplagen gäller. Man är dessutom garanterad att de finns stamtavlor på hundarna och det är även mindre risk för att få ett så kallat måndagsexemplar.

Alla valpar föds både blinda och döva. I början så sover valparna mest och det är då viktigt att de får vara ifred med sin mamma. Ju äldre dom blir ju mer tränar de på sin fysik. När de sedan är 8 veckor är de redo att lämna boet och träffas sin nya familj. De har oftast redan namn, varje kul döps efter samma bokstav i alfabetet.