Hunden, människans bästa vän

Hunden sägs ofta vara människans bästa vän och bara i Sverige finns det cirka 800 000 hundar. Utav dessa är cirka 500 00 registrerade hos Svenska Kennelklubben, vilket betyder att de kommer ifrån en seriös kennel. Detta vill säga att de som sysslar med hunduppfödning är seriösa, har registrerat alla sina valpar och följer de regelbestämmelser som finns kring hunduppfödning.

I världen finns de cirka 450 olika hundraser och även om alla raser inte passar ihop med alla människor så finns det en hundras för varje människa.

Hunden härstammar ifrån vargvalpar som har blivit uppfostrade av människor. Man har sedan fått avlat fram nya hundraser. Detta har i sin tur kommit att leda till hunduppfödning.

Idag används hundar till lite alltmöjligt. Blindhundar, polishundar, knarkhundar och diabeteshundar är alla benämningar på olika användningsområden där hunden spelar en central roll. Det är inte heller helt ovanligt att man hör talas om hundar som har räddat sin familj genom att väcka de mitt i natten då deras hus börjar brinna. För många människor kan även hunden vara deras enda sällskap och bästa vän. Den som alltid finns där när man kommer hem och som får bevara ens hemligheter genom åren,