Överkast för alla smaker

överkastDu är sugen på att köpa ett överkast, men vet inte riktigt vad du letar efter. När du väl kommer till en butik finns det en hel drös med olika överkast att välja på. Du vill kanske ha något lyxigare, och hittar överkast i sammet, eller så vill du ha något mer hemtamt och hittar ett virkat överkast. Där finns något för alla, och du funderar på vad som skulle passat bäst i just ditt sovrum.

Först börjar du med att komma ihåg bredden på sängen, och hittar överkast i den storleken. Sedan kan du välja och vraka. Vadderade, mjuka, stryktåliga, virkade, glansiga, färgglada, vita, svarta … Överkast med mönster på, överkast som är lätta att tvätta och överkast i olika längder så du kan bestämma hur nära golvet det ska nå.

Du vill skydda sängkläderna, men samtidigt ha ett lättvättat överkast som är vackert att se på. Det ska dessutom passa in i rummet och inte sticka ut för mycket från resten av inredningen, då du vill ha allt som en helhet. Du vill även att det ska snudda vid golvet, men inte vara alltför långt. Du kan hitta just det överkastet, och om du letar efter något annat finns säkerligen det också.