Akrylfärg: ytor som fäster

akrylfärgAkrylfärg är en mångsidig färg som fungerar på så gott som alla ytor. Blanda akrylfärg med olika medier för att förändra torktiden och lystern exempelvis. Akrylfärg är en populär färg bland många, såväl barn som konstnärer eftersom färgen enkel att arbeta med. Vill du ha färgen så tjock som den är låter du den va, annars så kan du blanda ut den med vatten för att göra den mer lättarbetad. Akrylfärg fäster bra få ytor som inte är feta, till exempel papper, glas och keramik. Det valigaste är att man målar med akrylfärg på papper, eller målarduk av något slag. Samt på grund av färgens hållbarhet utan att gulna och spricka så används akrylfärg i många fall i samband med scrapbooking. Färgen går inte sönder heller om man rullar ihop en bild målad av endast akrylfärg vilket innebär att färgen är idealisk för scrapbooking. Akrylfärg fäster bra på plast med. Fler ytor som akrylfärg fäster bra på är framför allt glas och keramik, men trä och metall är två ytor som akrylfärg fungerar bra på med. Det spelar knappt någon roll om du målar tunnt eller tjockt med färg eftersom akrylfärg kommer att torka och hålla ändå.